K. Endre a Blikknek: Ártatlan vagyok, egy meghurcolás áldozata

K. Endre a Blikknek: Ártatlan vagyok, egy meghurcolás áldozata

Novák Katalin (Forrás: Novák Katalin/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyilatkozott a Novák Katalin és Varga Judit bukását kegyelmi botrány főszereplője, K. Endre a Blikknek. Mint ismert, a kegyelmet kapó férfit amiatt ítélték el, hogy segített eltussolni a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának a rémtetteit, ám K. szerint ő nem tett semmi rosszat.

– Ártatlan vagyok, egy meghurcolás áldozata – állította a férfi leszögezve, maga is mélységesen elítéli a pedofíliát, „sajnálom, ami történt, tanárként és tisztességes emberként is együttérzek az áldozatokkal”. – A tizenkét oldalas, a közösségi oldalra is feltett nyilatkozatomban is megerősítem ezt, valamint azt is, a volt igazgatóm mellett egy másik nevelő is molesztált gyermekeket, őt személyesen én buktattam le, el is ítélték emiatt – tette hozzá. Emellett cáfolta, hogy bármilyen hamis vallomást is ő írt volna a gyerekek helyett, vagy hogy erőszakkal, zsarolással akart ezek aláírására kényszeríteni egy fiatalkorú neveltet.

Kónya Endre egyébként nagyon sajnálja, hogy a személyét érintő kegyelmi döntés miatt a köztársasági elnöknek és a volt igazságügyi miniszter asszonynak is le kellett mondania. Megosztotta azt is, hogy az őt is érintő médiakampány hatására elgondolkodott azon, hogy visszaköltözik Erdélybe, ahol a felmenői is hozzá hasonló, köztiszteletben álló pedagógusok voltak.

Címkék: K. Endre