Kalapáccsal támadt egy férfi a rendőrökre

Kalapáccsal támadt egy férfi a rendőrökre

(Forrás: Központi Nyomozó Főügyészség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kalapáccsal támadt a rendőrökre egy férfi pénteken, amikor házkutatást akartak nála tartani. Nem ez volt az első alkalom, hogy erőszakosan lépett fel az egyenruhásokkal szemben.

Még tavaly novemberben az egyik nagykövetség budapesti épületének esett neki egy férfi vésővel és baltával. Amikor kiértek a rendőrök, a baltával elkezdett fenyegetőzni, el is indult így az egyenruhások felé. A rendőrök végül könnygázt használtak.

Az ügyben megindult a nyomozás, a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség tájékoztatása szerint ugyanakkor a 40 éves férfi nem hagyott fel a rendőrök fenyegetésével, több fenyegető üzenetet is küldött az egyik kapitányság munkatársainak. Ezért a nyomozó ügyészség a Terrorelhárítási Központ közreműködésével pénteken kiszállt hozzá, hogy házkutatást tartsanak és gyanúsítottként kihallgassák. A férfi azonban az otthonánál megjelenő rendőröket egy kezében lévő kalapáccsal fenyegetni kezdte, a kalapácsot végül közéjük is dobta. Senki sem sérült meg.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítotti kihallgatását követően indítványozza letartóztatását. Erről a bíróság várhatóan hétfőn dönt.

 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.