Kalapáccsal támadt egy férfi a rendőrökre

Kalapáccsal támadt egy férfi a rendőrökre

(Forrás: Központi Nyomozó Főügyészség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kalapáccsal támadt a rendőrökre egy férfi pénteken, amikor házkutatást akartak nála tartani. Nem ez volt az első alkalom, hogy erőszakosan lépett fel az egyenruhásokkal szemben.

Még tavaly novemberben az egyik nagykövetség budapesti épületének esett neki egy férfi vésővel és baltával. Amikor kiértek a rendőrök, a baltával elkezdett fenyegetőzni, el is indult így az egyenruhások felé. A rendőrök végül könnygázt használtak.

Az ügyben megindult a nyomozás, a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség tájékoztatása szerint ugyanakkor a 40 éves férfi nem hagyott fel a rendőrök fenyegetésével, több fenyegető üzenetet is küldött az egyik kapitányság munkatársainak. Ezért a nyomozó ügyészség a Terrorelhárítási Központ közreműködésével pénteken kiszállt hozzá, hogy házkutatást tartsanak és gyanúsítottként kihallgassák. A férfi azonban az otthonánál megjelenő rendőröket egy kezében lévő kalapáccsal fenyegetni kezdte, a kalapácsot végül közéjük is dobta. Senki sem sérült meg.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítotti kihallgatását követően indítványozza letartóztatását. Erről a bíróság várhatóan hétfőn dönt.