Kálmán Olga: A NER szégyene, hogy a Fidesz oligarchái gazdagodnak az élelmiszerdráguláson

Kálmán Olga: A NER szégyene, hogy a Fidesz oligarchái gazdagodnak az élelmiszerdráguláson

Kálmán Olga

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fideszes oligarchák gazdagodnak az élelmiszerárakon – közölte Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője, aki egyúttal pártja nevében felszólította a Fideszt, hogy ne emeljék tovább az árakat. 

Mivel a legtöbb élelmiszer 20-30 százalékkal drágult alig egy év alatt, és ezen a kormányzati árstop sem segített, a Fidesz oligarchái pedig az elmúlt években az élelmiszeripart is megszállták számos vállalkozást bekebelezve, a DK megnézte, hogy ők tartózkodtak-e az áramelésektől – mondta Kálmán Olga.

Végigvettük a Csányi Sándor tulajdonában álló Bonafarm termékeit: a Mizo joghurttól a Pick téliszalámin és a Gála füstölt sonkán át a Valdor sajttal töltött pulykamellig számos terméket, és összességében több mint 20 százalékos drágulást tapasztaltunk. A Pick téliszalámiból 10 deka például egy évvel ezelőtt 600 Ft-ba került a CBA-ban, most 830Ft-ba. Hasonló a helyzet a Mészáros tulajdonában álló Gallicoop termékeivel a pulyka párizsitől a májkrémig, bebizonyosodott, hogy a Fidesz oligarchái húsbavágó áremeléseket hajtottak végre az elmúlt hónapokban – mondta.

A Demokratikus Koalíció szerint a Nemzeti Együttműködés Rendszerének szégyene, hogy a Fidesz oligarchái gazdagodnak az élelmiszerdráguláson! „A DK felszólítja a törvénytelen kormányt és az összes fideszes oligarchát, hogy fejezzék be az áremelést, legyen végre elég az élelmiszerek drágulásából! Emberileg és politikailag is visszataszító, hogy az új fideszes elit, az ország leggazdagabb emberei a magyar családok zsebében turkálnak, és a nehezen megkeresett mindennapi betevőn akarnak még gazdagabbak lenni! Elég volt ebből” – közölte a politikus.