Kálmán Olga belépett a DK-ba

Kálmán Olga belépett a DK-ba

Kálmán Olga (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Belépett

a Demokratikus Koalícióba Kálmán Olga. Ezt a korábbi újságíró,

televíziós műsorvezető, Gyurcsány Ferenc pártelnök, illetve

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes közösen jelentette

be.

Kálmán Olga nyáron jelent meg elsőként a politikai térben, amikor a fővárosi előválasztáson a DK jelöltjeként indult a főpolgármester-jelölti posztért. Mint mondta, akkor megmutatták, hogy lehet demokratikus körülmények között versengeni, utána pedig egy ügy érdekében együtt cselekedni. Megfogalmazása szerint van felelőssége abban, hogy lendületet kapjon, illetve megtartsa a lendületet az ellenzéki politizálás, ezért nem teheti meg és nem is akarja megtenni, hogy innentől kezdve kívülről figyelje az eseményeket.

Gyurcsány Ferenc, Gy. Németh Erzsébet és Kálmán Olga sajtótájékoztatója

A tájékoztatón kiderült, hogy a kultúráért is felelős Gy. Németh Erzsébet felkérésére mellette fog dolgozni, politikai főtanácsadóként. Kálmán Olga munkája kapcsán azt hangsúlyozta, a főpolgármesternek arra kell törekedni, hogy a kultúra mindenkinek adott legyen. Akár gyermekeknek, akár fogyatékkal élőknek, akár a nehezebb körülmények között élőknek ugyanolyan esélyük legyen rá, mint bárki másnak.

Azt is szeretné, ha valakit bárhol a világon megkérdeznek arról, hogy mi jut eszébe elsőként Budapestről, akkor a pezsgő, színvonalas, nyüzsgő kulturális életet említse, ne okvetlenül a legénybúcsúk helyszíneként tekintsenek a magyar fővárosra.

Így

hát máris van egy tanácsa: a Budapesten megvalósuló

beruházások értékének egy százalékát

kötelező legyen a kulturális

élet fejlesztésére fordítani. Ez

egyébként – mint mondta – már a Gyurcsány-kormány tervei

között is szerepelt.