Kamerák előtti vitára hívtuk ki Niedermüller Pétert

Kamerák előtti vitára hívtuk ki Niedermüller Pétert

Niedermüller Péter, a VII. kerület DK-s polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 27-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mivel a DK sajtóközleménye nem adott érdemi magyarázatot Niedermüller Péter, a DK alelnökének tett bírálható kijelentéseire, vitát kezdeményeztünk a politikus és az őt kritizáló publicista között. Az ügy előzménye, Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke, Erzsébetváros polgármestere az ATV csütörtöki műsorában így fogalmazott: „Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény (!) középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük.”

Erre reagált közleményben a párt, amely a fent linkelt cikkben teljes terjedelmében olvasható.

A legtisztább helyzetnek a személyeskedésektől mentes vitát tartjuk. Ezért juttattuk el a párt sajtóirodájához (ahonnan a cikkünkre érkezett közleményt is kaptuk) felkérésünket. Ebben leírtuk: „A legjobb megoldásnak azt gondolom az ügyben (mint a cikket közlő lap vezetője), ha a felek korrekt körülmények között és világos feltételekkel rendezhetik a kérdést.

Ezért ezúton felkérem Niedermüller Péter alelnök urat, hogy folytasson a kamerák előtti vitát Gulyás Balázzsal, a cikk szerzőjével. Felajánljuk, hogy megszervezzük a vitát, azt a Youtube-on garantáltan vágás, változtatás nélkül közreadjuk. Nincs ellenünkre, ha a beszélgetésről önök is felvételt készítenek, csak hogy véletlenül se érjen minket a manipuláció vádja. A műsorvezető nem bonyolódna bele a vitába, nem foglalna állást egyik oldal mellett sem.”

Mivel az inkriminált kijelentést a DK alelnöke az ATV stúdiójában tette, természetesen átengedjük a vita lebonyolításának lehetőségét a tévétársaságnak, amennyiben érkezik részükről ilyen kérés.