Karácsony bejelentette: ősztől drágulnak a BKK vonaljegyei

Karácsony bejelentette: ősztől drágulnak a BKK vonaljegyei

Karácsony Gergely a fővárosi városházán (Forrás: Karácsony Gergely/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meg kell emelnünk a BKK vonaljegyek árait, hogy a bérletekét ne kelljen, és biztonságban legyen a budapesti közösségi közlekedés – jelentette be Facebook-oldalán Karácsony Gergely. A főpolgármester a kormányzati elvonásokkal magyarázta az emelés szükségességét: tizenötszörösére emelte az Orbán-kormány a budapestiekre kirótt elvonást.

Arról is ír, hogy az elmúlt évben több száz új buszt és ötven trolit állítottak munkába, miközben tíz éve nem emelték a tömegközlekedési díjakat.  –Szeptembertől egy vonaljegy 450 forintba kerül majd, az úgynevezett fedélzeti vonaljegy, vagyis a buszokon megvásárolható jegy 600 forint, a 10-es gyűjtőjegy négyezer forint lesz. Ez az emelkedés a töredéke az elmúlt tíz év inflációjának – ha annyival emelnénk, mint amennyivel egy gombóc fagyi ára nőtt az elmúlt évtizedben akkor 990 forint lenne egy jegy. De ennél sokkal kevesebbel emelünk, a bérletek ára pedig – a vágtató infláció ellenére is – változatlan marad – ígérte.

Így változnak majd a jegyárak: 

• a vonaljegy 350 forint helyett 450 forint lesz
• a fedélzeti vonaljegy 450 forintról 600 forintra drágul
• a tíz drabos gyűjtőjegy 3000 forint helyett 4000 forint lesz.

A további jelenlegi jegyárakat itt lehet megtalálni.