Karácsony Gergely azonnali egyeztetést kezdeményez a rendőrfőkapitánnyal

Karácsony Gergely azonnali egyeztetést kezdeményez a rendőrfőkapitánnyal

Fotó: Gerd Altmann/Pixabay

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azonnali egyeztetéseket kezdeményez Budapest rendőrfőkapitányával a főpolgármester, hogy közös intézkedési tervet dolgozzanak ki a halálos gázolások visszaszorítására – ezt Karácsony Gergely jelentette be a Facebook oldalán.

A főpolgármester azután szólalt meg, hogy vasárnap hajnalban egy fiatalt halálra gázoltak az e gyik budapesti villamosmegállóban. A rendőrségi tájékoztatás szerint hajnali 2 óra körül a VIII. kerületi Harminckettesek terénél várta a villamost egy 23 éves nő, amikor egy személyautó odasodródott és elütötte. Egyelőre nem lehet tudni, hogyan történt a baleset.

Karácsony Gergely szerint a rendőrséggel közösen dolguk van azzal, hogy ilyen ne fordulhasson elő, „Budapest sem nappal, sem éjjel nem lehet a másokat veszélyeztető száguldozás terepe”. – El lehet és el kell érni a zéró toleranciát az ilyen közúti balesetekkel szemben, azt, hogy Budapesten nullára, igen nullára csökkentsük a halálos közúti balesetek számát – közölte a politikus. Mint írta, tudja, hogy a fiatal lány életét ez nem hozza vissza, de nem tud annál fontosabb célt, mint hogy felelős és okos lépésekkel elérjék: senki ne haljon meg közúti balesetben Budapesten.

Címkék: Karácsony Gergely