Karácsony Gergely bemutatta a BKK új vezérigazgatóját

Karácsony Gergely bemutatta a BKK új vezérigazgatóját

Karácsony Gergely és Draskovics Tibor között Walter Katalin (Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala/BKK)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ma bemutattam a BKK vezető munkatársainak Walter Katalint, a társaság január elsejével kinevezett vezérigazgatóját – írta Facebook-oldalán Karácsony Gergely. A főpolgármester a bejelentéssel összefüggésben megjegyezte: „A közösségi közlekedés fejlesztése és fenntartható pályára állítása – mind klímavédelmi, mind pedig pénzügyi szempontból – prioritás volt számunkra már azelőtt is, hogy a világot, így hazánkat és Budapestet is térdre kényszerítette volna a koronavírus-járvány.”

– Minden számításunkat keresztülhúzta a pandémia; Budapest helyzetét, ahogy cégeiét is a szolidaritást nélkülöző kormányzati sarcpolitika teszi még nehezebbé. De mindez csak arra sarkall bennünket, hogy ne lassítsunk, hanem gyorsítsunk az úton, amelyen elindultunk – tette hozzá Karácsony Gergely.

A főpolgármester Walter Katalinról szólva megjegyezte: „a versenyszférában nemzetközi nagyvállalatok pénzügyi, befektetési, szervezeti stratégiáját menedzselte, majd a Budapesti Városüzemeltetési Holding vezérigazgatójaként is a legracionálisabb, leginkább közpénzkímélő működésért dolgozott: a szolgáltató cégek összevonásának koncepciója is az ő nevéhez fűződik”.

– Fendrik Lászlónak, aki megbízott vezetőként irányította a BKK-t az elmúlt félévben, megköszöntem helytállását és továbbra is számítok szakértelmére pénzügyi vezérigazgató-helyettesi pozíciójában – tette hozzá a főváros első embere.