Karácsony Gergely: Budapest köztársaság marad és nem lesz részvénytársaság

Karácsony Gergely: Budapest köztársaság marad és nem lesz részvénytársaság

Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP főpolgármester-jelöltje beszédet mond az önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a budapesti Városháza parkban 2024. június 10-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ez egy olyan éjszaka, amely nem érhet véget – ezzel kezdte Karácsony Gergely az eredményvárója végén beszédét, hajnali három óra után. – Úgy tűnik, hogy ha szoros is az eredmény, Budapest köztársaság marad és nem lesz részvénytársaság – fogalmazott, jelezve, hogy lesz „egy kis huzavona”, de hiszi, hogy Budapest megmarad annak, aminek szeretjük, egy szolidáris városnak.

Karácsony Gergely azt mondta, hogy az elkövetkező napokban még több összefogásra, közös gondolkodásra, közös reményre és vízióra kell találni azért, hogy Budapestet meg tudjuk őrizni szabadnak, zöldebbé és szolidárisabbá tegyük. Még nem tudja, hogy milyen csapattal mennek tovább előre, de programját „bárkivel szövetségben”, de meg fogja valósítani. A főpolgármester megköszönte a támogatást és jelezte, sok kitartásra lesz szükség a következő öt évben is, de megéri. Vitézy Dávid már korábban bejelentette, hogy újraszámlálását kér.

Percről percre közvetítésünket itt olvashatja>>>