Karácsony Gergely felvetette a nyelvtörvény ügyét Kijevben

Karácsony Gergely felvetette a nyelvtörvény ügyét Kijevben

Karácsony Gergely a V4-ek főpolgármestereivel és Vitalij Klicskóval Kijevben (Forrás: Karácsony Gergely/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ukrán külügyminiszter-helyettessel is találkozott Kijevben Karácsony Gergely – a főpolgármester erről a Facebook oldalán számolt be. A politikus felvetette a nyelvtörvény ügyét is.

Szerdán érkezett a háború sújtotta Ukrajnába, egészen pontosan Kijevbe Karácsony Gergely. Pozsony, Prága és Varsó városvezetőivel közösen a kijevi főpolgármester, Vitalij Klicsko meghívására utazott oda. Közösségi oldaláról az is kiderül, hogy vonattal mentek a visegrádi négyek főpolgármestereivel, 17 órát utaztak.

Friss posztjában arról számolt be, hogy találkozott Yevhen Perebyinis, ukrán külügyminiszter-helyettessel, aki tisztában volt vele, hogy – írta – Budapest mennyi mindenben segített már. Itt említette, hogy pénzügyi segítséget nyújtottak Beregszásznak, továbbá generátort, autóbuszokat, fűtőtesteket adományoztak Ukrajnának, de a magyar kormányt is segítették buszokkal a menekültek szállításánál, a nyáron pedig ukrán gyerekek százait táboroztatták.

Karácsony Gergely tájékoztatása szerint a politikusnak elmondta azt is, hogy Ukrajna európai integrációjához elengedhetetlen, hogy a kisebbségi jogok tekintetében az érintettek, így a kárpátaljai magyarság bevonásával és egyetértésével szülessenek a döntések, köztük az új ukrán nyelvtörvényről is.