Karácsony Gergely: Van, hogy követnek

Karácsony Gergely: Van, hogy követnek

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Amióta főpolgármester vagyok, számos esetben volt olyan, amikor valamilyen okból nem újságírók, hanem annál professzionálisabbnak tűnő emberek követtek – ezt mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában hétfőn este Karácsony Gergely. A főpolgármester annak kapcsán beszélt erről, hogy a kormánysajtóban megjelent egy videó, amint szolgálati autója a buszsávban hajt. A politikus – szavai szerint – nehezen hiszi el, hogy lelkes állampolgároktól – akik a járműve rendszámát is tudják – kap ilyen felvételt a kormánypárti média.

Arról, hogy kik követhetik, Karácsony Gergely nem akart többet mondani. Sokkal súlyosabbnak nevezte egyúttal azokat a „kamueseményeket”, amelyekkel „álvalóságot akarnak felállítani”. Itt a Városháza-ügyre célzott, és az annak kapcsán felvett és kiszivárogtatott beszélgetésekre célzott, orosz módszernek nevezve az ilyen eljárásokat.

A főpolgármester a műsorban bejelentette azt is, hogy hétfőn délután megérkezett a 12 milliárd forint a főváros számlájára. Ez az az összeg, amelyet az állam a tömegközlekedés működtetésére biztosít, ugyanakkor az elmúlt időszakban a főpolgármester többször is felemelte a szavát amiatt, hogy nem érkezik meg.

Címkék: Karácsony Gergely