Karácsony Gergely találkozott a miskolci polgármesterrel, akit a DK és az LMP leváltana

Karácsony Gergely találkozott a miskolci polgármesterrel, akit a DK és az LMP leváltana

Karácsony Gergely és Veres Pál (Fotó: Karácsony Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miskolcon járt Karácsony Gergely pénteken Veres Pál polgármester meghívására – számolt be róla közösségi oldalán a főpolgármester. A találkozás apropója a közös megemlékezés volt „a Budapest és Miskolc történelmében is fontos szerepet játszó nagyszerű államférfiról, Szemere Bertalanról”. – Gratulálok polgármester úrnak az elmúlt évek eredményeihez, és sok sikert kívánok az újraválasztásához! – írta Karácsony.

Veres újrázása ugyanakkor megosztja az ellenzéki tábort. A DK és az LMP sem támogatja helyette Hegedűs Andreát, a DK országgyűlési képviselőjét indítják a miskolci polgármesteri címéért a 2024-es önkormányzati választáson. A várost jelenleg az ellenzéki támogatással megválasztott Veres Pál vezeti, akit az MSZP és a Jobbik továbbra is támogat. A Földes Ferenc Gimnázium korábbi igazgatója 2019-ben nagy fölénnyel győzött a fideszes Alakszai Zoltánnal szemben.

Gyurcsány elsősorban azzal indokolta a polgármesterváltás szándékát, hogy sokaknak csalódást okoz Veres „rendíthetetlen részvétele” a Miskolci Egyetem alapítványi kuratóriumában. Szerinte a polgármester együttműködik a kormánnyal, miközben a felsőoktatási modellváltás oda vezetett, hogy magyar diákok és kutatók nem vehetnek részt az uniós programokban. Veres a bejelentésre úgy reagált: „A DK helyi vezetői az ellenzéki politikát szeretik, és valóban így van a legjobb esélyük arra, hogy 2024-től Miskolcon is újra ellenzékben legyenek.”