Karácsony szerint azzal fenyegették Gyurcsányék, hogy nem lesz többet főpolgármester

Karácsony szerint azzal fenyegették Gyurcsányék, hogy nem lesz többet főpolgármester

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pályafutását 2024 után is Budapest vezetőjeként akarja folytatni Karácsony Gergely, bár nem zárja ki, hogy egyszer még lesz miniszterelnök-jelölt is – erről is beszélt a Jelennek adott, közel egy órás videóinterjújában a főpolgármester. Ugyanakkor a mostani megméretést valójában nem is akarta, erre a tévévita közben döbbent rá. 

– Én nem voltam 100 százalékig benne ebben a kampányban. Próbáltam, és voltak erős pillanatok, mikor arról beszéltem, milyen Magyarországot szeretnék (...), de ebben nem volt elég erősen a saját személyes sorsom iránti elkötelezettség – mondta. Az első forduló után viszont rájött, hogy ő akkor érezné magát önazonosnak, ha visszalép Márki-Zay Péter javára, „ez az én politikai karakteremből származó dolog”.

Azt is elárulta, unta a kormányfő-jelölti tévévitákat. – Ott voltam, és az jutott eszembe, mikor az ember tudja, hogy nagyjából egymillió ember nézi most, és két kérdés között nekem az jutott eszembe, hogy akkor a gyerekem most megy-e röplabdaedzésre, és akkor éreztem azt, hogy úh – mondta, de hangsúlyozta, nem bánta meg összességében, hogy elindult. Szerinte az egész Fidesz-rendszer arra kondicionálta magát,hogy ő lesz a miniszterelnök-jelölt, de ez a menetrend felborult.  

Az interjúban felmerült az is, hogy a főpolgármester nemrég azt állította, Gyurcsány Ferenc SMS-ben zsarolta, ám ezeket az üzeneteket – a DK elnökének kérésére sem – mutatta meg a nyilvánosságnak. Mint elmondta, ezek a fenyegetések nem büntetőjogilag releváns mondatok voltak, de annál sokkal keményebbek, minthogy a DK mit fog megszavazni a közgyűlésben. Például arra vonatkoztak, hogy hogy nem lesz többet főpolgármester, vagy hogy felbontják az együttműködést. – De hát ezek jönnek-mennek, én ezeken mindig mosolygok – mondta.