Kásler Miklós: Fordítsunk hátat a szirénhangoknak

Kásler Miklós: Fordítsunk hátat a szirénhangoknak

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere éves meghallgatásán az Országgyűlés kulturális bizottságának ülésén az Országházban 2020. november 24-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A lezárásokból, korlátozásokból kiutat jelentő folyamatot ássa alá a különböző vakcinák körüli felelőtlen hangulatkeltés – erről írt a közösségi oldalán Kásler Miklós. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője azt hangsúlyozta, hogy a koronavírus elleni vakcina nem pártpolitikai kérdés. – A közszereplők és politikusok részéről ezeknek a szólamoknak a hangoztatása nem csupán meghökkentő, hanem veszélyes is – írta példák felsorolása nélkül arra, hogy mit gondol a „hangulatkeltésről”.

Kásler Miklós arról is írt, hogy orvos-miniszterként elítéli az üzleti vagy éppen politikai érdekből történő félelemkeltést, a tények relativizálását és a bizalmatlanságot eredményező sejtetéseket. Majd a kormányzati kommunikációval megegyezően azzal folytatta, hogy a Pfizer és a Moderna vakcinájának uniós beszerzése lassúnak bizonyul, ezért a kormány tárgyalásokat folytat többféle oltóanyag beszerzése tekintetében. – Ezek a vakcinák viszont csak azt követően lesznek elérhetőek a magyar emberek számára, miután a szakhatóságok megadják a szükséges engedélyeket, amelyek igazolják biztonságosságukat és hatásosságukat – szögezte le.

A miniszter szerint majd egy esztendő hősies helytállása, jelentős összefogása és embert próbáló korlátozásai után még egy jelentős lépés megtételére van szükség a járvánnyal szemben. – Fordítsunk hátat a szirénhangoknak, gondoljunk szeretteinkre, barátainkra és ismerőseinkre, a szabad életünkre, vagyis mindarra, amiért érdemes beoltatni magunkat –zárta bejegyzését.

Orbán Viktor pénteki rádióbeszédében megerősítette, hogy Magyarország nagy tételben kíván vásárolni a kínai Sinopharm vakcinájából. A gyártó tájékoztatása szerint a 60 éven felüliek esetében további vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy kiderüljön az idősebb korosztályban is alkalmazható-e a vakcina, Kínában elsőként a 18 és 59 éve közöttieket oltják be.