Katonai tiszteletadással vettek végső búcsút Baumann Pétertől

Katonai tiszteletadással vettek végső búcsút Baumann Pétertől

Katonai tiszteletadás mellett helyezték örök nyugalomra a hősi halottá nyilvánított Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot, a Budapesti Rendőr-főkapitányság körzeti megbízottját 2023. január 26-án. (Fotó: Magyar Rendőrség Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elbúcsúztatták Mátészalkán Baumann Pétert, az újbudai rendőrgyilkosság áldozatát. A szertartáson családja és barátai vettek részt, írta a Bama.hu.

Csütörtökön 13 órakor örök nyugalomra helyezték a rendőrt, akit Pintér Sándor hősi halottá nyilvánított, és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezett ki. A helyszínen óriási tömeg gyűlt össze, bajtársai mellett a különféle társszervezetek, a katasztrófavédelem és honvédség vezetői is elkísérték utolsó útjára. A temetés előtt emberek százai sétáltak át a lezárt utcákon, hogy elhelyezhessék a kegyelet virágait a főhadnagy sírján.

A temetésen Pintér Sándor belügyminiszter, Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár, Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány és helyettesei, a megyei rendőrfőkapitányok és a társszervek vezetői részvétüket fejezték ki, és főhajtással tisztelegtek Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagy előtt.

A ravatalnál a BRFK munkatársai és a teljes rendőri állomány nevében Budapest rendőrfőkapitánya, Terdik Tamás vezérőrnagy búcsúzott – derüli ki Magyar Rendőrség Facebook-oldaláról. A főkapitány búcsúbeszédében kiemelte, hogy Baumann Péter személyében nemcsak egy nagyszerű embertől búcsúzunk, hanem egy olyan rendőrtől, akinek közismert volt a hivatás iránti elkötelezettsége. Terdik Tamás elmondta, hogy Baumann Péter barátságos, kedves személyiségének köszönhetően gyorsan beilleszkedett, kollégáival kiváló kapcsolatot alakított ki, szolgálati helyéhez rendkívüli mértékben kötődött. Pozitív életszemlélete, kisugárzása által rövid idő alatt számos barátra tett szert, életre szóló baráti kapcsolatai szövődtek. – A mi szemünkben az intézkedő rendőrök hősies helytállása nélkül civil életek kerültek volna veszélybe – fogalmazott a főkapitány.

Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagy temetésével egyidőben a rendőrök az egész országban egy percre bekapcsolták a kék lámpát és a szirénát, hogy emlékezzenek és tisztelegjenek az elhunyt rendőr emléke előtt.

Mint megírtuk, Baumann Pétert január 12-én gyilkolták meg szolgálatban. Társaival egy XI. kerületi, Lecke utcai társasházhoz érkezett ki, ahol a bejelentés szerint egy férfi kalapáccsal törte be a szomszédja ajtaját. A láthatóan nem teljesen beszámítható állapotban lévő férfi a rendőrökre is rátámadt, és mindhármukat megszúrta egy tizenhét centiméter pengehosszúságú késsel. Egyikük a combján, másikuk a a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést, míg Baumann Péter, akit szívtájékon ért a szúrás, életét vesztette.

A végső búcsúról készült videó ITT tekinthető meg: