Kedden rekordsokan szavaztak az előválasztáson

Kedden rekordsokan szavaztak az előválasztáson

Fotó: Előválasztás 2021/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országos Előválasztás Bizottság a Facebookon jelentette be, hogy kedden az eddigi legtöbb ember 97 ezer polgár adta le szavazatát egyetlen nap alatt az ellenzéki előválasztáson. Közülük 77.432 fő személyesen (szavazóponton), míg 19.348 fő online szavazott.

Az összesített részvétel három nap után 260.173 fő.

Mint írják, a második forduló sok új szavazót mozgósított. Az összes eddigi résztvevő nagyjából negyede, 67.300-an új szavazók, akik az első fordulóban nem, csak a másodikban vettek részt. Az új szavazók adatait digitálisan is rögzíteni kell a szavazási tableteken. Akik már az első fordulóban is szavaztak azoknak - az igazolványos azonosítást követően - elegendő csak az értéknyilatkozat kitöltése és aláírása a részvételhez.

Minden ellenzéki választópolgárt arra biztatnak, hogy vegyenek részt a előválasztáson, mivel a sorok a látszat ellenére gyorsan haladnak, a szavazóbiztosok rutinosan és szakszerűen kezelik a választási szoftvert és eszközöket, a tét pedig óriási.

Ma este az RTL Klubon folytatódik a miniszterelnök-jelölti vitasorozat. Az ország legnagyobb kereskedelmi televíziója 18.30-tól közvetíti a közel másfél órás vitát. A vita moderátora Rábai Balázs lesz. Az első fordulós vitát 670 ezren követték hagyományos televíziós közvetítés keretében és közel 50 ezren online.

Címkék: előválasztás

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.