Kedvezményesen vásárolhattak jegyet DK-tagok, vizsgálat indult a Katona József Színházban

Kedvezményesen vásárolhattak jegyet DK-tagok, vizsgálat indult a Katona József Színházban

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke (Forrás: Demokratikus Koalíció/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fegyelmi vizsgálat folyik a Katona József színházban, miután a DK tagjai kedvezményesen vásárolhattak jegyeket – számolt be róla Baranyi Krisztina, Ferencváros független polgármestere közösségi oldalán szerdán. Korábban a kormányközeli Magyar Nemzet írt arról, az előadások árának akár közel egyharmadát engedik el a fővárosi fenntartású, közpénzből működő színházban a DK-tagok számára.

A Magyar Nemzet megkeresésére a Katona azt írta, nem pártszimpátia alapján biztosít kedvezményeket. – Ahogyan magánvállalkozások, piaci alapon működő cégek, úgy fővárosi, valamint országos önkormányzatok, állami cégek is rendszeresen kapnak tőlünk hasonló ajánlatokat. A teljesség igénye nélkül néhány példa: évek óta kiemelkedően jó együttműködést tudhatunk magunkénak például a NAV-val, a Tisztelet Társaságával, az MTA-val, a MOL-lal, a TEVA és Richter Gedeon Nyrt.- vel, de kapott már kedvezményes ajánlatot a Magyar Ügyvédi Kamara, az Ügyészek Országos Szervezete, vagy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar is – sorolták. Leszögezték azt is, a színháznak intézményként „ nincs és nem is lehet pártszimpátiája”. Arra pedig, hogy hány DK-tag vette igénybe a kedvezményt eddig, azt írták: 28 darab jegy fogyott november 21. és november 25. között.

Baranyi Krisztina szerint „ez egy nagyon súlyos ügy”. – Annál is inkább, mert a Főváros kulturális ügyeinek irányítása 2019 óta a DK kezében van. A mai közgyűlésen annyi derült ki, hogy fegyelmi vizsgálat folyik a Katona József színházban az ügy miatt. Szeretném, ha a vizsgálatról, annak eredményéről részletes tájékoztatást kaphatna majd a közvélemény. És egyelőre csak remélni tudom, hogy nem a takarítónő viszi majd el a balhét – tette hozzá a politikus.