Keresztes kilép, de marad

Keresztes kilép, de marad

Keresztes László Lóránt (Fotó: Keresztes László Lóránt / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár, ahogy arról beszámoltunk, a pártból már kilépett, az LMP parlamenti frakciójának tagja marad Keresztes László Lóránt országgyűlési képviselő. 

Ezt Ungár Péter, a párt elnöke a 24.hu-val közölte, s Keresztes is megerősítette, hogy maradna az LMP frakciójában.

Keresztes frakciótagsága azért kulcskérdés, mert ha öt alá csökkenne a képviselőcsoport létszáma, abban az esetben megszűnne a párt parlamenti frakciója. Ezzel pedig forrásokat, bizottsági helyeket és megszólalási lehetőségeket veszítenének el az Országgyűlésben. Így azonnali kérdést sem intézhetnének a miniszterelnökhöz. Keresztes a parlament fenntartható fejlődés bizottságának az elnöke, ha kilépne, a megszűnő LMP-frakció elveszítené ezt a bizottságot, Keresztes pedig az elnöki posztot. Mindez anyagi szempontból sem mellékes, „egyszerű” országgyűlési képviselőként Keresztes valamivel több mint 1,7 millió, egyszerű bizottsági tagként pedig 2,1 millió forintot keresne, addig bizottsági elnökként 3 milliót kap havonta.

Címkék: LMP, Keresztes, Ungár