Keresztes László Lóránt is kilép az LMP-ből

Keresztes László Lóránt is kilép az LMP-ből

Keresztes László Lóránt (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Schmuck Erzsébet után egy másik volt társelnök, Keresztes László Lóránt is távozik az LMP-ből. Szombaton a párt egy korábbi vezető politikusa, Vágó Gábor szintén bejelentette távozását.

Keresztes tizennégy és fél év után döntött a kilépés mellett, miközben a párt vezető testületéből már tavaly nyáron, elmondása szerint önként távozott.

„Nem tudtam, és nem is akartam már követni azokat a politikai kanyarokat, melyeket a pártvezetés leírt. Nagy baj, hogy ez a párt akkor vesztette el az irányát és szinte teljes társadalmi támogatottságát, amikor a legnagyobb szükség lenne Magyarországon egy működőképes zöld pártra” – fogalmazott Keresztes, aki szerint hiba lenne a történtekért kizárólag külső szereplőket és a körülményeket okolni. A pártvezetés részéről nem történt meg szerinte a szembenézés, a szombati tisztújítást követően pedig biztossá vált számára, hogy ez nem fog megtörténni. Schmuck is ekkor döntött a távozás mellett, Ungár Péter mellett a másik társelnök Szabó-Kellner Katalin lett.

A politikus azt is írta, a vezető testületből történő távozása óta pártpolitikával nem, kizárólag a természeti kincsek, kiemelten vizünk védelmével, az épített örökséggel és Pécs-Baranya ügyeivel foglalkozott. Ezekért kíván a jövőben is tovább dolgozni.