Kevés meleg vízre, gyenge fűtésre panaszkodnak egy békéscsabai kollégiumban

Kevés meleg vízre, gyenge fűtésre panaszkodnak egy békéscsabai kollégiumban

Radiátor. Képünk csak illusztráció (Fotó: Bios/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Rétegesen tudunk felöltözni a hideg ellen, nem szellőztetünk, inkább vagyunk büdösben. A folyosókon is hideg van, meg igazából úgy mindenhol” - mondta a békéscsabai Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium egyik diákja az RTL.hu-nak.

Egy másik diák azt írta, a kollégisták helyzete siralmas, mióta korlátozásokat vezettek be. Beszámolója szerint nem lehet semmilyen elektromos eszközt használni a telefontöltőkön kívül, így például teát sem tudnak főzni, a hűtőket pedig hétvégére kikapcsolják. A konyhában ki van kapcsolva a gáz, ezért ételt sem tudnak készíteni maguknak, a menzáról pedig azt írta, reggelire általában száraz kenyér van vajjal. 

Van, aki idén még nem fürdött meleg vízben, csak a szemfüleseknek sikerül. „Hat órakor lehet fürdeni, akkor még talán van meleg víz. De ha utána leizzadunk, ha kimegyünk városba vagy valamerre, akkor este úgy feküdjük le?”

A csatorna megkeresésére a Békéscsabai Szakképzési Centrum reagált. A meleg vízről azt írták, hogy a kollégiumban a probléma csak eseti jellegű volt, a rendszer korszerűsítése idején. A meleg víz biztosított – állítják. Hozzátették: a tanulók által behozott, ellenőrizhetetlen elektromos eszközöket a szobákban eddig sem lehetett használni. Szerintük az épületben a hőfok mindenhol az előírásoknak megfelelő.