Megvan, ki lehetett az a milliárdos, aki a rendőrökkel is balhézott a Szigeten

Megvan, ki lehetett az a milliárdos, aki a rendőrökkel is balhézott a Szigeten

Képünk illusztráció. Fiatalok a 29. Sziget fesztivál ötödik napján az óbudai Hajógyári-szigeten 2023. augusztus 14-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szetlik Gergő, az egyik magyarországi üdülőhely szállodájának vezérigazgatója lehetett az a férfi, aki múlt vasárnap hajnalban a Sziget fesztivál bejáratánál a rendőröknek ellenszegült – hozta nyilvánosságra a vállalkozó nevét a Blikk, információira hivatkozva. A vállalkozó a Club Tihany Üdülőközpont Zrt. vezérigazgatója, egyben Habony Árpád, a miniszterelnök tanácsadójának unokaöccse – tette hozzá a lap. (A Hvg.hu szerint Habony unokatestvéréről van szó.)

Mint a Blikk információi alapján lapunk is megírta, augusztus 13-án hajnalban egy befolyásos, kormányközeli rokonsággal rendelkező, a lap által milliárdosnak nevezett vállalkozó feszült össze a Sziget Fesztivál biztonsági embereivel, majd a rendőrökkel is. Szemtanúk szerint a férfi erős alkoholos befolyásoltság alatt állt, sokak szórakozását zavarta a viselkedése, ezért dobták ki a Szigetről a biztonsági őrök. Végül a rendőröknek kellett intézkedni az ellenszegülő férfival szemben, és testi kényszert is alkalmaztak, amelynek során valószínűleg eltörték a karját. A férfi mindeközben sztárügyvédekkel, rokoni kapcsolataival is fenyegetőzött, és fotókat készített a rendőrökről. A Telexnek egyébként az Országos Mentőszolgálat megerősítette, hogy kórházba vitték a férfit. Röviden ennyit írtak: „A jelzett címről egy fiatal férfit szállítottunk kórházba végtagsérülés miatt. A diagnózis és súlyossági fok meghatározása a kórházi vizsgálatok után lehetséges.”

A lap az eset szemtanúinak elmondása alapján azonosítani vélte az illetőt. A 33 éves Szetlik Gergőt 2020-ban nevezték ki a budapesti székhellyel rendelkező cég balatoni luxusszállójának első emberévé. Testvérével együtt 2020 előtt tulajdonosa volt a Gong Rádiónak, majd tulajdonrészüket három éve Mészáros Lőrinc médiabirodalmának adták el. Ezután került a tihanyi luxushotel élére, ahol a menedzsment legfiatalabb tagjaként vezérigazgató lett. Mint a 444 megjegyzi, ebbe a tihanyi szállodába rendszeresen szerveznek közpénzből konferenciákat, és itt tartják a fideszes holdudvar Tranzit nevű fesztiválját is.

A fiatal vállalkozónak emellett volt egy 2020-ban bejegyezett videóterjesztéssel foglalkozó cége is, amelynél mindfulness-meditációval, tudatos jelenléttel, figyelemmel, koncentrációval foglalkozó anyagokat készítenek. Néhai édesapja az a Szetlik Ferenc volt, aki cégével többek közt az egykori Józsefvárosi, MÁV-telepen lévő, azóta felszámolt kínai piac biztonságáért felelt.