Kilenc kérdéssel indítja a hetet Magyar Péter

Kilenc kérdéssel indítja a hetet Magyar Péter

Magyar Péter a demonstráción (Fotó: Magyar Hang/Hutter Marianna)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Igaz-e, hogy a Végrehajtói Kamara korrupt elnöke, Schadl György Rogán Antal propagandaminiszter embere volt? Igaz-e, amit az akkori igazságügyi miniszter állított, hogy Völner Pál miniszterhelyettest már félévvel a gyanúsítások előtt figyelmeztették arra, hogy titkos megfigyelések zajlanak? Igaz-e, hogy Rogán Antal és/vagy az emberei kihúzatták a nyomozati iratokból a rájuk nézve terhelő részeket? – egyebek között ezeket kérdezi kedd reggeli Facebook-bejegyzésében a kormánytól és az adófizetői pénzekből működtetett propagandától Magyar Péter.

Szerinte a kormánynak és a propagandának jelenleg az az egy célja van a lejáratásával, hogy az utóbbi évtizedek legnagyobb politikai és jogi botrányáról elterelje a figyelmet. Ezért azt kéri követőitől, hogy minden propaganda bejegyzéshez, minden kormányzati politikus oldalára másolják oda ezeket a kérdéseket.

Magyar Péter további kérdései:

• Hogyan várható el, hogy az ügyészség objektívan kivizsgáljon olyan bűncselekményeket, amelyekben a nyomozó hatóság is érintett lehet?
• Hogyan jelentheti ki az ügyészség szóvivője, hogy valami nem lehetséges, amikor még meg sem hallgatta tanúként az információval rendelkező kormánytagokat?
• Miért nem hozza nyilvánosságra az ügyészség, hogy milyen ügyben hallgatta meg tanúként Varga Judit volt igazságügyi minisztert?
• Mikor fogja meghallgatni az ügyészség tanúként az érintett kormánytagokat és a miniszterelnököt?
• Mi a célja a kormánynak azzal a jogszabálytervezettel, amely alapján a jövőben az igazságügyi miniszter bármikor belenézhetne ügyészségi iratokba?
• Igazak-e azok az értesülések, hogy a kormány maga alá akarja rendelni az ügyészséget, hogy még inkább kézi vezérléssel lehessen irányítani a nyomozásokat?