Kiléptek az MSZP-sek és a DK-sok a Pikót támogató frakcióból

Kiléptek az MSZP-sek és a DK-sok a Pikót támogató frakcióból

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ott hagyták az MSZP-sek és a DK-sok a Pikó Andrást támogató Közösen Józsefvárosért frakciót, majd rögtön új frakciót is alakítottak. A hírről a józsefvárosi Momentum számolt be Facebook-oldalán, értetlenségét fejezve ki a döntés miatt. 

„Nem látjuk, hogy ez a lépés a negyedik kétharmad fényében hogyan szolgálja a józsefvárosiak érdekét, illetve a kerületben eddig jól működő és a legutóbbi országgyűlési választáson is győztes ellenzéki együttműködést” – jegyezte meg a kerületi pártszervezet. Hozzátéve, hogy ami biztosan lesz az új frakciónak, az külön iroda a hivatalban, de ettől még nem lesz több pénz bérlakások felújítására vagy társasházi pályázatra.

„Abban nincs kétségünk, hogy az új frakció, a választóknak tett ígéretéhez híven támogatni fogja a közös polgármesteri programot, a bérlakások felújítását, a parkolási reformot, a forgalomcsillapítást, a közterületek fejlesztését. Ezért az új frakcióval a Momentum keresi az együttműködés lehetőségét, viszont a kormányzati megszorítások okozta amúgy is nehéz helyzetben nem járulhatunk hozzá ahhoz, hogy egy új frakció létrehozása az önkormányzat számára többletköltséget jelentsen” – tette hozzá a Momentum, leszögezve, hogy a párt továbbra is támogatja Pikó András polgármestert. Nekik a közlemény szerint nem a pártpolitikai helyezkedés, hanem az élhető Józsefváros megteremtése a fontos.

Pikó a Facebook-oldalán így kommentálta az új frakció megalakítását: „Párton kívüliként megértem és tiszteletben tartom az engem támogató pártoknak azt a törekvését, hogy megmutathassák önálló arcélüket a választóknak. Ugyanakkor valamennyi képviselőnk egy közös polgármesteri program megvalósítására kapott felhatalmazást 2019-ben, amely továbbra is kijelöli közös feladatainkat. Nincs új helyzet addig, amíg az engem támogató pártok a választók akaratának megfelelően kitartanak a közös program mellett: a részvételiség, igazságosság, átláthatóság értékei mentén. Célunk továbbra is az igazságos lakhatásért, a gyerekbarát Józsefvárosért, az élhető és klímabarát közterekért dolgozni. Arra kérem az engem támogató pártok frakcióinak vezetőit, hogy kezdjék meg az egyeztetéseket a frakciók jövőbeni együttműködésének technikai részleteiről.”