Kirúgták Pócs Alfréd járványtagadó orvost

Kirúgták Pócs Alfréd járványtagadó orvost

Pócs Alfréd a maszkokról mesél (Fotó: Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pócs Alfréd egyike volt azon orvosoknak, akik minden tudományos bizonyíték és a józan ész ellenében is folyamatosan a koronavírus okozta világjárvány veszélyességét tagadó kijelentéseket tettek, sőt a járványellenes intézkedéseket állították be veszélyesnek. A 24.hu értesülése szerint ezért Pócs Alfrédot, aki a Magyar Orvosi Kamara Heves megyei elnöke is, elbocsátotta a gyöngyösi Bugát Pál Kórház. A MOK egyébként már korábban elhatárolódott tőle. Pócs rendszeresen turnézik a Gődény Györggyel és a vírustagadó paletta többi prominens képviselőjével.

Itt tartjuk fontosnak újfent kiemelni, hogy azok az állítások, amelyeket Pócs Alfréd és társai tesznek a koronavírusról, komplett őrültségek, tökéletesen szemben mennek a bizonyított tényekkel. Pócs egyik Youtube-videójában a maszkviselés ellen érvel, ami megint csak igaztalan és közveszélyes.

Pócsot még október 6-án rúgta ki az igazgató 25 év után a Covid-tagadás indokával. Nem marad munka nélkül, mert a salgótarjáni és az ózdi kórházban továbbra is dolgozik. Az orvos politikusként is működik. Indult Eger polgármesteri posztjáért (vesztett), viszont a városi közgyűlésbe bekerült.

Az Orvosok a Tisztánlátásért nevű, üzemszerűen járványtagadó egyesület elnöke, emellett az 5G állítólagos egészségre ártalmas hatásai miatt is tüntetést szervezett. Szinte szükségtelen említenünk, hogy ennek az összeesküvés-elméletnek sincs semmi alapja, de aki az egyikre fogékony, az az összes többire is vevő lesz.

A MOK Pócstól elhatárolódó közleménye szerint a járványt illető nézetei „jelentős részben tudományosan megalapozatlanok, félrevezetők és hamisak”. Emellett nyilatkozataival „veszélyeztette az idősek, valamint a járványügyi védekezésben dolgozók életét, illetve aláásta a MOK hitelét”.

Talán nem meglepő, hogy Pócs nagy híve (a jelentős részben ugyancsak bizonyítatlan hatásosságú) úgynevezett alternatív gyógyászati módszereknek is. Polgármesterjelölti kampányában ilyen központ létesítését szorgalmazta Egerben, ahol akupunktúrát, kínai orvoslást és lélekgyógyászatot űztek volna az erre hivatott szakemberek.