Letartóztatták egy fővárosi gyermekotthon pedofil dolgozóját

Letartóztatták egy fővárosi gyermekotthon pedofil dolgozóját

Fotó: Unsplash/Bill Oxford

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Letartóztatták az egyik budapesti gyermekotthon dolgozóját, aki a megalapozott gyanú szerint – többek között – egy felügyeletére bízott kiskorút is abuzált.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a 2023-ban indult nyomozásban a megalapozott gyanú szerint egy férfi 2023 tavaszán, egy budapesti gyermekotthonban a felügyeletére bízott kiskorúval – hatalmi helyzetét kihasználva – szexuális cselekményt végzett. A gyanúsítás szerint a férfi azzal is megalapozottan gyanúsítható, hogy egy másik, a gyermekotthonon kívüli kiskorú ismerősével is többször végzett szexuális cselekményt. Ehhez bizalmi viszonyt alakított ki vele, szeszesitallal és kábítószerrel kínálta, majd kihasználta a  bódult állapotát. A férfi egy alkalommal, amikor a kiskorú elutasította, meg is ütötte. 

Az őrizetbe vett férfit szexuális visszaéléssel, valamint kiskorú sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal és más bűncselekményekkel gyanúsították meg. A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség végül indítványt tett a férfi letartóztatására, azzal az indokkal, hogy a cselekmények súlya, jellege, az elkövetés és a terhelt körülményei alapján mind a szökés-elrejtőzésnek, a bizonyítás befolyásolásának és a bűnismétlésnek is fennáll a reális veszélye. A nyomozási bíró 1 hónapra elrendelte a letartóztatást.