Kizárta a Demokratikus Koalíció az egyik képviselőjét

Kizárta a Demokratikus Koalíció az egyik képviselőjét

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke (Forrás: Demokratikus Koalíció/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kizárták a Demokratikus Koalíció Pest megyei frakciójából Tóth Ágnes képviselőt – közölte a Gyurcsány Ferenc által vezetett ellenzéki párt. Azzal indokolták, hogy a politikus tudtuk és beleegyezésük nélkül egy olyan egyesület tagja volt, amelyet a Fidesz vezette megyei önkormányzat többször pénzügyi támogatásában részesített. Ez az egyesület a támogatás egy részét egy online hírportál működtetésére fordította, amely a Fidesz érdekében rendszeresen negatív színben tüntette fel az ellenzék pártjait és képviselőit. Bírálták, hogy Tóth Ágnes egyetlen alkalommal sem jelezte párt- és frakciótársainak, hogy az érintett egyesületnek tagja, illetve, hogy azzal szerződéses jogviszonyban áll. A képviselő ellen jelenleg is etikai eljárás zajlik.

A Demokratikus Koalíció közössége – írták – nem tűr meg senkit a soraiban, aki bármilyen formában együttműködik a Fidesszel. – Ahogy a múltban, úgy a jövőben sem kötünk alkut az Orbán-rendszerrel, sem országos, sem megyei, sem települési szinteken – fűzték hozzá.