Kocsis Máté: Csodálkoznék, ha spontán került volna Magyar Péter a Diákhitel élére

Kocsis Máté: Csodálkoznék, ha spontán került volna Magyar Péter a Diákhitel élére

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője (Fotó: Kocsis Máté/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nehezen tudja Kocsis Máté elképzelni, hogy ha Magyar Péternek nem Varga Judit a felesége, akkor felfigyelnek az állami cégeknél „az ő különleges képességére”. A Fidesz frakcióvezetőjét a Telex kérdezte korábbi állításáról, miszerint Magyar a feleségének köszönhetően kapta az állami pozíciókat. Kocsissal szemben ezt követően többen is azt mondták a kormányból: nincs szó arról, hogy a jól fizető pozíciókhoz elég egy miniszter házastársának lenni. Kocsis most úgy fogalmazott, hogy elfogadja, ha a miniszterek ezt mondják, ő pedig nem a kormány tagja. De mégis szokatlan volt számára az összefüggés, és csodálkozna, ha Magyar spontán került volna, mondjuk, a Diákhitel Központ élére. Hajlandó mindenesetre visszavonni a korábbi állítását a protekciótól.

A Telex rákérdezett, hogy Kocsis felesége is esetleg a férjének köszönhetően kapott-e helyet a Dél-budai Centrumkórház projektcégének igazgatóságában. A frakcióvezető leszögezte, a felesége jogi munkát végzett havi 307 ezerért egy olyan projektcégben, ahonnan kötegenként hordta haza a dolgoznivalót. Ezt nem lehet szerinte összekeverni azzal, amikor valaki vezérigazgató állami vállalatnál havi hét-nyolc millió forintért. Kocsis hozzátette, azt nem látta a Telexen megírva, Magyar hány millió forintot keresett tizennégy év alatt. „A feleségem ügyvéd és jogi munkát kapott, Magyar Péter nem közútkezelő, de közútkezelői munkát kapott, ez a különbség” – jelentette ki.

Szóba került az is, mennyire van most nehéz kommunikációs helyzetben a Fidesz, és hogy tényleg nem uralja-e a narratívát. A Telex többek között Török Gáborra hivatkozva mondta ezt, mire Kocsis azt válaszolta: attól még nyertek már választást, hogy Török Gábor elemzett. Szerinte a háború lesz a kampány központi témája, és abban ők könnyű kommunikációs helyzetben vannak.