Márki-Zay Péter győzött, beindult a fideszes gyurcsányozás

Márki-Zay Péter győzött, beindult a fideszes gyurcsányozás

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője felszólal az Országgyűlés őszi időszakának nyitóülésén 2021. szeptember 20-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Fotó: Koszticsák Szilárd

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum. A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - írta Facebook-oldalán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Szerinte Márki-Zay Péter nyilatkozata egyértelművé teszi, hogy Gyurcsány rajta keresztül térne vissza a hatalomba, „a helyzet tehát változatlan”.
 
A kormánypárti politikus szerint „kevernek-kavarnak a baloldali politikusok, szeretnének valahogy, akárhogy vagy bárhogy közelebb jutni a hatalomhoz, élükön természetesen a legerősebb párt elnökével és a következő parlament legnagyobb baloldali frakciójának főnökével, Gyurcsány Ferenccel”. Hozzátette: szerinte Márki-Zay Péter nem jobboldali.
 
– Egy jobboldali ember ugyanis egy percig nem működik együtt Gyurcsány Ferenccel azért, hogy visszasegítse a hatalomba. Márpedig a Márki-Zay és Gyurcsány közti paktum a közös kormányzás feltétele. Márki-Zay a miniszterelnök-jelölt, de a DK-nak lesz a legnagyobb frakciója, ők választják majd meg, ők szavaznak. Egy jobboldali ember nem vállalkozik egy adó- és rezsiemelős, családtámogatásokat elvonós baloldali program végrehajtására. Márki-Zay Péter nem jobboldali, hanem egy karrier-baloldali. Csak egy újabb karrier-baloldali - írta.