Ködös reggel után kisüt a nap

Ködös reggel után kisüt a nap

Őszi táj (Forrás: pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton a ködfoltok feloszlása után az időszakosan megvastagodó fátyolfelhőzet mellett alapvetően sok napsütés várható csapadék nélkül – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Estefelé északnyugat felől hidegfront felhőzete érkezik, amelyből a Kisalföldön jelentéktelen eső, záporeső nem zárható ki. A délies szél napközben a Dél-Alföldön megélénkül, majd késő este az északnyugatira forduló szelet kísérhetik élénk lökések az Alpokalja térségében.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 20, 22 fok között alakul, de elsősorban az Alföldön ennél magasabb értékek is előfordulhatnak.

Az Időkép orvosmeterológiája szerint fronthatás nem várható. A hideg, nyirkos reggeli órákban ismét felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak, délelőtt pedig a gyors melegedés hatására keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.

Kellemesen meleg lesz a levegő, 20 fok körül alakulnak a csúcsértékek, de az érzékenyebbek körében migrén előfordulhat.

Este északnyugaton a hidegfrontra érzékenyek panaszai fokozódhatnak.

Címkék: időjárás