Ködös reggel után néhol kisüthet a nap

Ködös reggel után néhol kisüthet a nap

Ködös őszi táj (Fotó: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetésében arról ír, hogy szombatról vasárnapra virradó éjszaka az országban általában is növekedhet a ködhajlam. Így vasárnap reggelre is több helyen várható sűrű köd.

Az éjszaka képződő köd, illetve rétegfelhőzet kiterjedése napközben fokozatosan csökken, javulnak a látási viszonyok, legnagyobb eséllyel északon maradhatnak tartósan borult, párás területek.

Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb ködszitálás fordulhat elő. A többnyire mérsékelt délies szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8, 13, a tartósan borult helyeken 4, 7 fok között valószínű.

Az Időkép orvosmeteorológiája szerint front nem lesz felettünk, de reggel a nyirkos, ködös időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Napközben fejfájás, migrén is előfordulhat, ugyanakkor vérnyomás-ingadozás, keringési- és gyulladásos panaszok, tompaság, dekoncentráltság is jelentkezhet.

 

Címkék: időjárás