Töltsenek el egy éjszakát a 30 fokos kórteremben – javasolja a döntéshozóknak a kamarai vezető

Töltsenek el egy éjszakát a 30 fokos kórteremben – javasolja a döntéshozóknak a kamarai vezető

A Szent János Kórház felújított és ódon folyosója (Olvasónk felvétele)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Menjenek el a kórházukba, töltsenek el egy éjszakát a 30 fokos kórteremben, és próbáljanak meg ott dolgozni – erre kéri a döntéshozókat a Magyar Orvosi Kamara győri elnöke. Szijjártó László az RTL Híradónak azt mondta, ha ezt megteszik a politikusok, rá fognak jönni, mennyire fontos, hogy legyen klíma a kórházakban. Szijjártó László szerint nagyon komolyan kellene venni a klímák kérdését, mert szinte nincs olyan kórház az országban, ahol ne jelentene problémát a nagy meleg. És amellett hogy a magas hőmérsékletben nagyobb a fertőzésveszély, az orvosok és az ápolók is könnyebben hibázhatnak.

Az RTL Híradó több fideszes politikust és kormánytagot is próbált kérdezni Tusnádfürdőn, hogy mi a véleménye arról, hogy műtéteket és sürgős kezeléseket is el kellett halasztani az elmúlt hetekben az elromló klímák miatt. Németh Szilárd nem is válaszolt, Tessely Zoltán pedig azt mondta, hogy nem tud a kórházi klímákról, nincs ezzel dolga, de hozzátette, hogy rendnek kell lennie, és klímának is, ha meleg van. Semjén Zsolt pedig hahotázni kezdett a kérdést hallva.