Koronavírus – Újabb kilenc magyar beteg hunyt el

Koronavírus – Újabb kilenc magyar beteg hunyt el

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kilenc idős ember hunyt el itthon a legfrissebb reggeli tájékoztatás szerint, eddig ez a legmagasabb szám, amennyi áldozatot egyetlen nap alatt követelt a vírus. Így 47 főre emelkedett Magyarországon a halálesetek száma.

A most elhunytak kapcsán annyit lehet tudni, hogy mindannyian idős, krónikus betegek voltak. Volt köztük, akinek daganata volt, de krónikus tüdőbetegség vagy krónikus veseelégtelenség is fel van tüntetve az alapbetegségek között.

A járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott honlapról kiderül az is, hogy jelentősen emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma is. Újabb 73 embernél mutatták ki a koronavírust, ezzel 817-re nőtt a beazonosított betegek száma. Ismét vannak gyógyultak, már 71 ember távozhatott felépülve a kórházból.

Mindeközben 23 746 elvégzett tesztnél tartunk.

Az oldalon ismét megjegyzik, hogy a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Címkék: koronavírus