Korrupcióval gyanúsítanak egy kormánytisztviselőt

Korrupcióval gyanúsítanak egy kormánytisztviselőt

Képünk illusztráció (Fotó: Atstock Productions/Shutterstock)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Százezer forintot fogadott el egy kormánytisztviselő azért cserébe, hogy ne szabjon ki több milliós bírságot egy szabálytalan teherautósofőrre – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

A tájékoztatás szerint még csütörtök reggel az egyik megyei kormányhivatal közlekedésfelügyeleti főosztályán dolgozó kormánytisztviselő ellenőrzött egy tehergépkocsit, amellyel több probléma is akadt. Többek között a sofőr gépjárművezetői képesítési igazolványa lejárt, nem takarta le ponyvával a szállítmányt és a jármű műszaki állapota – köztük a fék – sem volt megfelelő. A kormánytisztviselő a problémák miatt több millió forintos bírság kiszabását vetette fel, ugyanakkor közölte, hogy nem akar azokról jegyzőkönyvet felvenni. Amikor az érintett rákérdezett a megoldásra, csak azt a választ adta, hogy „önre bízom”. Az intézkedés alá vont személy ezért átadott százezer forintot, amit a kormánytisztviselő azonnal eltett, majd további intézkedés nélkül távozott.

Alig egy nappal később a nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt nyomoz.