Kötelező lett a maszkviselés több Hódmezővásárhely környéki szakképző intézményben

Kötelező lett a maszkviselés több Hódmezővásárhely környéki szakképző intézményben

Koronavírus – Védőmaszkok

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Szerdától, vagyis mától kötelező a maszkviselés a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum intézményeiben – írja a Rádió 7.

Mint írták, a fokozódó járványügyi helyzet miatt belépéskor mindenkinek ellenőrzik a testhőmérsékletét, és kiemelt figyelmet fordítanak a fertőtlenítésre. A szakképzési centrum Hódmezővásárhelyen, Makón, Szentesen és Csongrádon összesen kilenc intézményt működtet.

Ugyan napról napra ismét egyre több a koronavírus-fertőzött Magyarországon, jelenleg nem kötelező a maszkviselés az olyan zárt terekben, mint az iskolák, boltok, vagy a közösségi közlekedés járatai. Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteken úgy fogalmazott: a maszk továbbra sem kötelező, de nála mindig ott van egy a zsebében, és ha szükségesnek érzi, fel is veszi. Másokat is arra kért, hogy ezt fontolják meg, ugyanakkor megismételte, hogy a vírus ellen az oltás véd.