Kulcsemberek távozása kíséri az átalakítást a HVG-nél

Kulcsemberek távozása kíséri az átalakítást a HVG-nél

A HVG hetilap korábbi címlapjainak plakátjai egy hirdetőoszlopon a HVG Kiadó Zrt. székháza előtt Budapesten 2023 nyarán. (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A HVG vezetősége a napokban döntött a hetilap, a Hvg.hu és a Hvg 360 szerkesztőségi integrációjának felgyorsításáról” – közölte közleményben a kiadó a Hvg.hu oldalon, miután napközben több munkatárs távozásáról jelentek meg hírek a média1-en. A kiadó közlése szerint az integrációval kapcsolatban „az alapelvek kidolgozása a napokban kezdődött s a pontos működési rend kialakítására a következő hónapokban kerül sor. Az integrációtól hatékonyabb működést, az exkluzív, minőségi tartalom bővülését és a párhuzamosságok megszűnését várja a kiadó és a szerkesztőség”.

Jelezték egyúttal, hogy a következő hetekben jelentős személyi változások is várhatók a szerkesztőség életében. „A változások szükségességét jelzi, hogy az év második felétől távozik a szájt éléről Nagy Iván Zsolt felelős szerkesztő, és felmondási idejük letöltése után Windisch Judit és Rovó Attila rovatvezető is. Továbbá elhagyja a HVG szerkesztőségét Dezső András, a lap egyik meghatározó munkatársa. A HVG kiadója minden távozónak köszöni, hogy eddigi munkájával hozzájárult az online és print kiadványok sikeréhez, és a független újságírás értékeinek megőrzéséhez, egyben sok sikert kíván nekik a továbbiakban”. A távozó kollégák pótlására közlésük szerint a kiadó „megteszi a szükséges lépéseket”. A Hvg.hu és a Hvg360 vezetését átmenetileg Gergely Márton, a hetilap felelős szerkesztője veszi át július elsejétől, és így a HVG kiadványainak megbízott főszerkesztője lesz az integrációs folyamat lezárulásáig.

Azt egyelőre nem tudni, kik és honnan érkeznek a kiadóhoz. A távozókkal kapcsolatban a média1 arról írt, hogy ők a 444.hu-hoz igazolnak.