Kovács Gergely: A választások előtt majd inget húzok, hátha akkor komolyan vesznek

Kovács Gergely: A választások előtt majd inget húzok, hátha akkor komolyan vesznek

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke a Kompország podcast felvételén (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyar Péter megjelenése, a kritikus sajtó hozzá való viszonyulása és a körülötte levő hájp után semmilyen eredmény nem ciki – jelentette ki Kompország című műsorunkban Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnöke, hegyvidéki polgármester-jelöltje. Remélik azért, hogy listavezetőjük, Le Marietta kijut Brüsszelbe, de talán sikerülhet ez a listán őt követő Törley Katalinnak is. Annak kapcsán, hogy Magyar Péter megjelenésével jelentősen vesztett népszerűségéből a Kutya Párt, kijelentette: az év elején meg is ijedt kicsit, mert olyan magas százalékokat mértek nekik a közvéleménykutatók, hogy attól félt, nem tudják ezt mindenhol kiaknázni, mert nem lesz elég alkalmas jelöltjük. „Nálunk ugyanis nagyon komoly szűrő van, a legfontosabb szempont pedig az eddig elvégzett munka. Nem azért indulunk az önkormányzati választásokon csak 35 településen/kerületben, mert csak ennyi tagunk van, hanem azért, mert ennyien tudtak megfelelni az összes feltételnek” – fejtette ki.

A főpolgármester-választás kapcsán azt mondta: Karácsony Gergellyel és Vitézy Dáviddal is együtt tudnának dolgozni, van magánvéleménye, de azt nem fogja elmondani, pártszinten ugyanis nem foglalnak állást. A mérések szerint ugyanis a Kutya Párt szavazónak nagyjából fele Vitézyre, másik fele pedig Karácsonyra voskol majd, és nem szeretnék elbukni szavazótáboruk egyik felét sem.

Hegyvidéki indulása kapcsán azt mondta, bízik benne, hogy annak ellenére is sikerül megnyerni a választást, hogy a Demokratikus Koalíció jelöltjei minden körzetben rájuk indultak. Szerinte ez kontraproduktív, nem is nagyon látni a DK-sokat személyesen kampányolni a kerületben. Arról, hogy személyesen megkeresték-e a DK vezetői, hogy alkudozzon az indulók személyéről, azt mondta: „nem veszem fel ezeknek, hiába hívott luxemburgi számról is, akinek luxembrurgi telefonja van, de üzengetve, közvetítőkön keresztül megtaláltak. Nem foglalkozom velük”. A jelenleg regnáló, ősszel visszavonuló fideszes polgármester, Pokorni Zoltán kapcsán azt mondta: reméli, hogy neki is van benne némi szerepe, hogy Pokorni visszavonul a politikától, nagyon sok időt már az utóbbi öt évben sem töltött ezzel a feladattal, gyakorlatilag megállt az idő a kerületben, semmi új nem történt.

A teljes beszélgetést megnézheti itt: