Kovács Zoltán is az amerikai nagykövet nevén viccelődött

Kovács Zoltán is az amerikai nagykövet nevén viccelődött

Kovács Zoltán (Forrás: Kovács Zoltán/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– „Présember” Úr a történelem szellemvasútján ül és ez valahova az SZDSZ-es időkbe vitte vissza, mert ez akkor volt divat – így fogalmazott a Hír TV-n futó Bayer-showban Kovács Zoltán, amikor az amerikai nagykövet minapi bírálata került szóba. A diplomata ugyanis a 12. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál megnyitóján arról beszélt – a Népszava beszámolója szerint –, hogy az új, Ursula von der Leyent és Alex Sorost ábrázoló plakátoknak antiszemita vonzata van. – Nem kell sárga csillagot tűznünk ezekre a plakátokra ahhoz, hogy megértsük a megjelenésük kontextusát és a képek mögött rejlő jelentést. Nem kell filmkritikusnak lenni ahhoz, hogy megértsük az egyik történetet, amelyet ezek a plakátok – ebben az országban és ebben a kontextusban – közvetítenek – fogalmazott.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár azt is mondta, hogy az Egyesült Államokban a legnevesebb campusokon nem antiszemita bekiabálások történnek, hanem zsidókat vernek meg, egy ember bele is halt a sérüléseibe, és ezek után bárkinek Amerikából van arca azt mondani, hogy Közép-Európában és azon belül is Magyarországon van probléma az antiszemitizmussal. Szerinte a Magyarországon élő zsidók pontosan tudják, hogy ettől a magyar államtól 2010 óta milyen védelemre, mire számíthatnak, és ez nem csak, hogy megállja a helyét nemzetközi összehasonlításban, hanem kimondottan példamutató.

David Pressman amerikai nagykövetet korábban Orbán Viktor miniszterelnök is présembernek nevezte.