Kovács Zoltán szerint minden készen áll a vadászati világkiállítás megnyitására

Kovács Zoltán szerint minden készen áll a vadászati világkiállítás megnyitására

Szőke Gábor Miklós szobrászművész, a szobor alkotója (b) és Kovács Zoltán, az esemény lebonyolításáért felelős kormánybiztos, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár nyilatkozik a sajtónak a Totem nevű alkotás elszállítása előtt a művész csepeli műhelyében 2021. szeptember 11-re virradóan (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Fotó: Lakatos Péter

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Minden készen áll a világkiállításra, nincs akadálya a rendezvénysorozat megnyitásának - nyilatkozta hétfőn az MTI-nek az „Egy a természettel - vadászati és terrmészeti világkiállítás című  rendezvény lebonyolításáért felelős kormánybiztos a rendezvény helyszínén, a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Kovács Zoltán közölte, hogy az augusztus 20-i ünnepségsorozathoz, vagy a Nemzetköz Eucharisztikus Kongresszushoz hasonlóan a hétvégén kezdődő világkiállítás megrendezését is operatív törzs felügyeli. A testületben a rendőrség és a mentők mellett minden szervezet képviselteti magát, amelynek feladata van az eseményhez kapcsolódóan. Kidolgozták a kapcsolattartási és döntéshozatali folyamatokat, így a felelősök szükség esetén azonnal intézkedhetnek – tette hozzá.

A kormánybiztos elmondta, hogy a terveknek megfelelően a rendezvényhelyszínek is elkészültek; Közép-Európa legkorszerűbb kongresszusi központja jött létre Budapesten. Kovács Zoltán szerint világkiállítás a vadgazdálkodás, a természetvédelem, a fenntarthatóság jelentősége mellett hirdetni fogja a magyar szervezői tudást, és méltóképp fogja bemutatni országot az érdeklődőknek.

(MTI)