Kövér László: A magyar politika célja a magyar nemzet életminőségének javítása

Kövér László: A magyar politika célja a magyar nemzet életminőségének javítása

Kövér László előadása Sátoraljaújhelyen 2023. augusztus 14-én (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar politika célja és értelme, hogy a magyar nemzet fennmaradását és életminőségének javulását biztosítsa – mondta az Országgyűlés elnöke hétfőn a Rákóczi Szövetség Összmagyar Egyetemista Táborában tartott előadásában, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhelyen. 

Kövér László kifejtette: visszagondolva a magyar történelem több száz éves hagyományaira, nem nehéz belátni, hogy a cél mindig ez volt. Szent István idejétől kezdve a török megszálláson át egészen napjainkig minden „jóravaló és jobb” politikai nemzedék célja a megmaradás volt. A politikus szerint ilyen történelmi távlatban nincs kisebb és nem lehet nagyobb ambíciója egy nemzeti elkötelezettségű kormánynak Magyarországon, minthogy a nemzet fennmaradását biztosítsa. Különösen egy olyan, most kibontakozó világban, amelytől még a háborúk sem idegenek.

(MTI)

Címkék: Kövér László