Kövér László: Borkai Zsolt nem egy teljesítmény nélküli, senkiházi nyikhaj

Kövér László: Borkai Zsolt nem egy teljesítmény nélküli, senkiházi nyikhaj

Kövér László Budapesten, 2018. szeptember 26-án (Fotó: Reuters/Szabó Bernadett)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormányoldalon nem lehetnek büszkék arra, amit Borkai Zsolt a közösségük tagjaként művelt, arra viszont igen, hogy a nemzeti oldalon nem lehet következmények nélkül ekkorát hibázni – erről beszélt a Kossuth Rádió reggeli műsorában – az MTI tudósítása szerint – Kövér László.

Emlékezetes, Borkai Zsolt botránya már az önkormányzati választás előtt napokkal napvilágot látott, a politikus azonban ugyanúgy elindult Győr polgármesteri posztjáért fideszes színekben. Győzött is, majd csak azután lépett ki a Fideszből, végül újabb hetek teltek el, míg a városvezetői posztjáról is lemondott.

A házelnök megfogalmazása szerint Borkai Zsolt olyan ember, aki olimpiai bajnokként Magyarországnak szerzett dicsőséget, aki Győr polgármestereként jól működő, fejlődő, prosperáló és gazdag várost ad át majd az utódjának. Nem „egy teljesítmény nélküli, senkiházi nyikhajról”, nem olyan emberről van szó, aki a nemzeti érdekek szempontjából jelentős teljesítményt rombolt le azzal az egyetlen botlással, amit nyilvánosságra tártak.

Lemond Borkai Zsolt | Magyar Hang

Az Országgyűlés elnöke a hivataláról lemondott győri polgármestert Gyurcsány Ferenccel hasonlította össze. Mint mondta, Borkai Zsoltnak „az egyébként magánbűnök körébe tartozó erkölcsi botlása” a politikában szemlátomást megbocsáthatatlan bűnnek tetszik, de Gyurcsány Ferencnek vagy Horn Gyulának a „nemzet ellen elkövetett bűneinek sorozata” szemlátomást a megbocsátható bűnök sorába tartozik.

A Gyurcsány Ferenc által elkövetett bűnök – „az őszödi beszédtől a lovasrohamon, rendőrrohamon keresztül az összes hazudozásáig, amiről ő beszélt” – és a Borkai Zsolt által elkövetett erkölcsi kisiklás nem mérhető össze – fejtegette Kövér László, hozzátéve, hogy Gyurcsány Ferenc a magyar politikai élet legaljához tartozik, a Demokratikus Koalíció elnökénél kevés több kárt okozó figurája volt a huszadik és a huszonegyedik századi magyar történelemnek.

Ellenzéki előválasztás jöhet Győrben Borkai Zsolt lemondása után? | Magyar Hang

A

házelnök úgy vélte, hogy az a

karaktergyilkosság, az az uszítás, az a suttogó propaganda, amely

az Antall-kormányt is megbuktatta, tulajdonképpen az elmúlt

harminc évben mindig a baloldal eszköztárába tartozott. Ma már

nem kell titkosszolgálati közreműködés sem ahhoz, hogy valakinek

titokban felvegyék a mondanivalóját, vagy éppenséggel egy

telefonnal az engedélye nélkül levideózzák bármilyen

élethelyzetben. Nincs igazi szankció, ami ezt a személyiségi

jogok védelme érdekében megtorolná, de aki a közéletre adja

magát, annak eleve fokozottan érzékenynek kell lenni arra, hogy

véletlenül se kerüljön félreérthető, vagy pláne egyértelműen

méltóságán aluli helyzetbe.