Kövér László virágot ígért Szabó Tímeának, „ha képes lesz öt percig csendben maradni”

Kövér László virágot ígért Szabó Tímeának, „ha képes lesz öt percig csendben maradni”

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetõje felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. május 25-én. Jobbra frakciótársa, Tordai Bence (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elég meglepő ajánlattal állt elő Kövér László az Országgyűlés keddi ülésén. A címzett pedig nem más volt, mint a Párbeszéd frakcióvezetője, Szabó Tímea.

Az ellenzéki politikus napirend előtt szólalt fel a parlamentben, a fő témája pedig a Fudan egyetem volt. Szabó Tímea azt bírálta, hogy Orbán Viktor 450 milliárd forint kínai hitelből, kínai munkásokkal, kínai alapanyagokból épít kínai egyetemet Budapesten, ahol a magyar diákoknak lett volna megfizethető lakhatása. Ezt színtiszta hazaárulásnak nevezte.

A kormány részéről Schanda Tamás államtitkár reagált, ám Szabó Tímea közben hangosan véleményezte az elhangzottakat. Kövér László házelnök itt szólt hozzá: „én már próbálkoztam mindennel, ígérem, ha egyszer képes lesz öt percig csendben maradni, hogy végighallgassa a felszólalására adott kormányzati választ, kap tőlem egy csokor virágot” – fogalmazott a házelnök.

Kövér Lászlónak a napirend előtti felszólalások közben a Jobbikot vezető Jakab Péterrel is volt egy csörtéje. Az eredménye az lett, hogy az ellenzéki politikus mindössze néhány mondatot mondhatott el, hiszen az Országgyűlés fideszes elnöke kétszer is kikapcsolta a mikrofonját.