Közpénzből újítják fel a soroksári polgármester ingatlanját

Közpénzből újítják fel a soroksári polgármester ingatlanját

Fotó: Bese Ferenc Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bese Ferenc, az őszi önkormányzati választáson fideszes támogatással megválasztott soroksári polgármester egy olyan ingatlanegyüttes rekonstrukciójára szavazott meg 60 millió forintot, amelyben neki is tulajdonrésze van. A politikus a vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel az épületet – írja a Népszava.

A XXIII. kerület fideszes többségű képviselő-testülete hatvanmillió forintot különített el Soroksár idei költségvetésében egy hajdani hentesbolt és élelmiszerüzlet alkotta, 2250 négyzetméteres ingatlanegyüttes rekonstrukciójára. A Fidesz–KDNP, valamint a civil képviselők annak ellenére bólintottak rá a büdzsére, s így az egy esztendeje életveszélyessé nyilvánított épület felújítására, hogy az ellenzéki pártokat tömörítő frakció a voksolás előtt jelezte: a felújítandó épületek tulajdonosai között (324/13500-os tulajdonhányaddal) megtalálható Bese Ferenc független, ám kormánypárti támogatással megválasztott polgármester is.

A polgármester először tagadott, majd a tulajdoni lap láttán magyarázkodni kezdett, hogy tulajdonrészét át akarta adni feleségének, de azt még nem jegyezték be. Ennek ellenére az ingatlan nem szerepelt vagyonnyilatkozatában. A testület ezt követően szavazott a polgármester érintettségéről, és a fideszes és civil városatyák úgy döntöttek, hogy a tények ellenére mégsem érintett az ügyben a polgármester, így végül is szavazhatott a költségvetésről. Amennyiben kizárták volna a szavazásból, nem lett volna meg a minősített többsége a kormánypárti többségnek, s nem tudták volna megszavazni a költségvetést.

Eközben a 24.hu arról ír, hogy az őszi önkormányzati választás kampányában Bese Ferenc a régi CBA helyén modern élelmiszer-áruházat ígért, mert a környéken alig van lehetőség bevásárlásra, csak azt nem árulta el, hogy a javasolt helyszínen ő az egyik tulajdonos.