Külön eljárást indít az ügyészség egy medvebőr miatt a Schadl-ügyben

Külön eljárást indít az ügyészség egy medvebőr miatt a Schadl-ügyben

Schadl György (Forrás: RTL Híradó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Természetkárosítás bűntette miatt indult eljárás a Schadl-ügy egyik vádlottja ellen – tudta meg az rtl.hu

Az érintett férfinél egy házkutatás során egy barna medve preparált bőrét találták, amihez a szükséges engedélyeket nem tudta bemutatni. A bőrt a rendőrség lefoglalta. Az ügy még mindig folyamatban van, leválasztották a Schadllel kapcsolatos eljárásról, és várhatóan tárgyalást is tartanak majd róla. A férfi szerint viszont „vicc ez az egész”, mert szerinte hitelt érdemlően tudja igazolni a trófea eredetét.

Ami a fő pert illeti, az érintettet jóval kisebb súlyú bűncselekményekkel vádolják, esetében felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést ajánlott az ügyészség.

A lap cikke arra is emlékeztetett, hogy más, a Schadl-ügy mellékszálaként felbukkant esetekben viszont nem indult eljárás. Például nemrég írták meg: ugyan Schadl György páncélszekrényében kompromittáló felvételt találtak egy közszereplőről, ez a vádiratba nem került be, ahogy az sem, hogy a végrehajtói kamara elnöke a lehallgatási jegyzőkönyvek szerint megpróbált elmozdítani a pozíciójából egy bírót.

Sőt: az említett kompromittáló felvételt – amelyen három meztelen személy volt látható – már meg is semmisítette az ügyészség. – A lefoglalt bűnjelekről megállapításra került, hogy azok az eljáráshoz nem kapcsolódnak, az eljárásban vizsgált bűncselekmények tekintetében bizonyító erővel nem bírnak, tárgyi bizonyító eszköznek nem minősülnek. Mindezek alapján, mivel a lefoglalásra az eljárás érdekében már nincsen szükség, ezért azok lefoglalását megszüntetem – írta az ügyészség még tavaly májusban.