Kunetz Zsombor: Az iskolák bezárása tovább szűkítené az egészségügyi ellátást

Kunetz Zsombor: Az iskolák bezárása tovább szűkítené az egészségügyi ellátást

Kunetz Zsombor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az iskolák bezárásának következményeire figyelmeztet Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő legújabb Facebook-bejegyzésében. „ Amikor a PDSZ és más szervezetek az iskolák bezárását követelik, akkor azt tudnunk kell, hogy magát az egészségügyi ellátást fogják ezzel még tovább szűkíteni” – írja az orvos.

A szakértő szerint az iskolák bezárásával drasztikusan csökkenni fog az egészségügyi ellátószemélyzet.

„Orvos házaspár ismerőseim (mindkettő intenzív terápiás szakorvos), két alsóskorú gyereket nevelnek, és már a járvány előtt is kő-papír-olló alapon döntötték el, hogy ki maradjon otthon, ha az egyik gyerek megbetegszik. Szerintetek mi fog történni az iskolabezárással? És ki fogja azt az intenzív terápiás szakorvosi munkát elvégezni, amit most ők? Végiggondolta azt, az aki az iskolák bezárását követeli, hogy mi lesz azokkal a betegekkel, akik azért halnak meg mert már most sincs elég orvos, ápoló” – figyelmeztet Kunetz Zsombor.

Úgy látja, valamilyen kompromisszumos megoldásra lenne szükség az általános iskolákat illetően. „El lehet gondolkodni, hogy a 6-7-8. osztályos gyerekek átálljanak online oktatásra, de ez az alsóban tragédiához vezet” – véli.

„Szóval kedves PDSZ, tessék azon dolgozni, hogy az iskolában mindenki viseljen maszkot az órákon is, és a tanáriban is. A megoldás ez lesz, nem az otthoni munka!” – írja, vitába szállva Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) javaslatával, miszerint teljes iskolazárra lenne szükség.

– A kommentek alapján még annyit, hogy „majd vigyáz a gyerekre a nagymama, nagypapa” dumával az a baj, hogy két rendbeli gondatlanságból elkövetett gyilkossági kísérletet is okoz ez a gondolat. Egyrészt, a kieső szakdolgozó, orvos munkája miatti szűkült ellátás következtében, másrészt pedig, magát a védeni kívánt nagymamát és nagypapát veszélyeztetjük magukkal a gyerekekkel – zárul a bejegyzés.

https://www.facebook.com/zskunetz/posts/3378542788867376