Kunetz Zsombor csak találgatni tud, mit jelent a kórházakban elrendelt emelt szintű készültség

Kunetz Zsombor csak találgatni tud, mit jelent a kórházakban elrendelt emelt szintű készültség

Kunetz Zsombor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Emelt szintű készültséget rendelt el a kórházakban Orbán Viktor a koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt – a miniszterelnök ezt szokásos péntek reggeli rádióinterjújában jelentette be. A részletekről csak annyit mondott, hogy van egy megerősített vezetési rendszer, hiszen egyenruhások is kint vannak az intézményekben, át kell nézni újra a vezénylési listákat, a szálláshelyi feltételeket pedig ellenőrizni kell. Szavai szerint azt a régi készültségi állapotot kell visszahozni, ami tavaly áprilisban és novemberben volt.

Kunetz Zsombor Facebook oldalán jelezte, csak találgatni tudja, hogy az emelt szintű készültség mit is jelent akkor, amikor „szétverik a megmaradt rendszert is” a jogállási törvénnyel. – Gondolom ennek fényében az elrendelt emelt szintű készültség ki fog merülni a zászlófelvonásban, és a beérkező betegek vigyázzállásban és Himnusz éneklésével való fogadásában. Hátha majd ez segíteni fog a betegeken az egészségügyi ellátás helyett, mert orvost, ápolót elüldöznek – írta.

Az egészségügyi szakértő egyúttal javaslatokat is megfogalmazott a miniszterelnöknek:

  • Oltás iránti bizalom növelése, „nem kamu bevizsgált oltóanyagok, hanem uniós szinten is jóváhagyott vakcinák használatával”
  • Tesztelés
  • FFP2-es maszkok biztosítása, és azok kötelezővé tétele a közösségi helyeken, tömegközlekedési eszközökön, boltokban, munkahelyeken, iskolákban órák alatt is
  • Iskolák online oktatásra való átállása felső tagozattól
  • Tisztességes, átlátható, követhető oltási terv elkészítése
  • „Operett Törzs” helyett szakértői kormány megalakítása

Végül pedig az egészségügyi dolgozók jogállásáról szóló törvény megnyugtató rendezését sürgette.

Címkék: Kunetz Zsombor