Lázár János nagy hatalmat remél attól, ha sikerül megvernie Márki-Zayt

Lázár János nagy hatalmat remél attól, ha sikerül megvernie Márki-Zayt

Lázár János és Orbán Viktor (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Esetleges egyéni sikerét egyértelműen az országos politika csúcsára való visszatérésére használná fel Lázár János.  A fideszes politikus egyéni képviselőjelöltként Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt ellenfele. Ha „az egyszerű kormánypárti képviselő legyőzi az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, azzal példátlan legitimációra, felhatalmazásra, súlyra és erőre tehet szert” – mondta esetleges győzelméről Lázár, míg Márki-Zay Péter esetleges veresége esetén „2022. április harmadikán este tíz órára politikai hulla lesz” szerinte.

Péntek délután jelent meg a 24.hu hírportálon a fideszes Lázár Jánossal készített interjú, mely  elsősorban az országgyűlési választásról, kisebb részben a háborúról és ennek magyarországi kihatásairól szól. Az interjút a Telex szemlézte.

Az interjúban azzal magyarázza a kampány elején tett vállalását, miszerint ha idén nem nyer, akkor minimum négy évre visszavonul a politikától, hogy „olyan országban élünk, ahol egy politikai vereségnek nincsenek konzekvenciái, és a magam példájával kívánom demonstrálni, hogy nem fogadom el ezt a gyakorlatot”. 

Lázár szerint Márki-Zaynak az a mániája, hogy őt legyőzze: „Én vagyok a rémálma. Fontosabb neki, hogy én veszítsek, mint az, hogy a város vagy a választókerület győzzön”. Ő azonban attól nem lenne boldog, ha egyéniben megverné Márki-Zayt, de közben a Fidesz elveszítené a választást. Az erkölcsi igazságszolgáltatást így képzeli el: „Az én jutalmam az lesz, hogy dolgozhatok a hazámért. Márki-Zay vereségének pedig az lesz az ára, hogy 2022. április harmadikán este tíz órára politikai hulla lesz”.

Esetleges egyéni sikerét egyértelműen az országos politika csúcsára való visszatérésére használná fel, mondván, „az egyszerű kormánypárti képviselő legyőzi az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, azzal példátlan legitimációra, felhatalmazásra, súlyra és erőre tehet szert. Amivel majd élni tud az országos politikában, de „reszketni nem kell. Elég, ha számolnak velem”.