Lázár szerint „mindenképpen megfontolandó” a debreceni akkumulátorgyár elleni tiltakozás

Lázár szerint „mindenképpen megfontolandó” a debreceni akkumulátorgyár elleni tiltakozás

Lázár János (Fotó: Facebook/Lázár János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Mindenképpen megfontolandó. Mérlegelendő minden társadalmi szempont. Mérlegeli is a kormány, ezért jöttünk össze – ezt felelte a soproni kihelyezett stratégiai kormányülésre érkező Lázár János építési és közlekedési miniszter, amikor a Telex a decemberi akkumulátorgyárral szembeni tiltakozásról kérdezte.

Mint megírtuk, 2023 egyik legforróbb témája lett az akkumulátorgyártás Magyarországon. Az elmúlt hetekben botrányban fulladtak a debreceni közmeghallgatások, ahol a helyiek elmondhatták a véleményüket a városba tervezett, gigantikus kínai akkumulátorgyárról. Legutóbb éppen szombaton tartottak tüntetést a városban. A hétvégén hozzászólt a témához Szijjártó Péter külügyminiszter is, aki kifejtette: „aki az elektromos akkumulátor-gyártás ellen küzd, az küzd a környezetvédelem és a magyar nemzetgazdasági érdekek ellen”.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.