Lázár szerint „mindenképpen megfontolandó” a debreceni akkumulátorgyár elleni tiltakozás

Lázár szerint „mindenképpen megfontolandó” a debreceni akkumulátorgyár elleni tiltakozás

Lázár János (Fotó: Facebook/Lázár János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Mindenképpen megfontolandó. Mérlegelendő minden társadalmi szempont. Mérlegeli is a kormány, ezért jöttünk össze – ezt felelte a soproni kihelyezett stratégiai kormányülésre érkező Lázár János építési és közlekedési miniszter, amikor a Telex a decemberi akkumulátorgyárral szembeni tiltakozásról kérdezte.

Mint megírtuk, 2023 egyik legforróbb témája lett az akkumulátorgyártás Magyarországon. Az elmúlt hetekben botrányban fulladtak a debreceni közmeghallgatások, ahol a helyiek elmondhatták a véleményüket a városba tervezett, gigantikus kínai akkumulátorgyárról. Legutóbb éppen szombaton tartottak tüntetést a városban. A hétvégén hozzászólt a témához Szijjártó Péter külügyminiszter is, aki kifejtette: „aki az elektromos akkumulátor-gyártás ellen küzd, az küzd a környezetvédelem és a magyar nemzetgazdasági érdekek ellen”.