Lehet, hogy egyszer újra lesz bankautomata Hortobágyon

Lehet, hogy egyszer újra lesz bankautomata Hortobágyon

Hortobágy, és a bankautomata hűlt helye (Fotó: Szabó Zsolt László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy port kavart a hortobágyi bankautomata leszereléséről szóló cikkünk. Mint arról beszámoltunk, a Tiszántúli Takarék Takarékszövetkezet június elején vitte el a terminált, amely az egyetlen automata volt az 1500 lelkes településen. Ezzel a helyiek banki készpénzfelvételi lehetőség nélkül maradtak. Az ATM hiányát azonban vendéglátósokat és a turistákat is érzékenyen érinti, hiszen évente 200 ezer vendég fordul meg az UNESCO világörökség részét képező nemzeti park hortobágyi látnivalói körül. A Hajdú-Bihar megyei községben élők körében azért is keltettek a történtek különösen nagy felháborodást, mert a leszerelésről előzetes tájékoztatást nem kaptak.

A Takarék azért szerelte le a terminált, mert a működtetéséről nem tudott megállapodni az automatának eddig helyt adó épület új tulajdonosával. Az épületet ugyanis – miután néhány hónapja már a bankfiókot bezárták – értékesítették egy nagyvállalkozónak. A Tiszántúli Takarék a fiókbezárást racionalizálással magyarázta, az automata eltávolítására vonatkozó kérdésünkre pedig azt írták, hogy nem tudnak minden településen automatát működtetni. De hozzátették, nem tettek le arról, hogy új helyet találjanak a masinának.

A Takaréktól a napokban ismét levelet kaptunk. Ebben arról tájékoztattak, hogy a jövő héttől indul Hortobágyon az úgynevezett takarékbusz szolgáltatásuk, ahol bankautomatát is működtetnek. Ez azonban legfeljebb a helyieknek segítség, mivel hetente tér be a településre. Ezen kívül megerősítették a korábban lapunkkal közölt információjukat: tárgyalnak az önkormányzattal az automata elhelyezéséről, mert szeretnének terminált működtetni a településen.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.