Lemondott az Antall József Tudásközpont több vezetője

Lemondott az Antall József Tudásközpont több vezetője

Antall Péter, az Antall József Tudásközpont igazgatója beszédet mond az Antall József-díj átadásán az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2017. április 18-án (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemondott az Antall József Tudásközpont (AJTK) teljes, háromtagú felügyelőbizottsága, valamint a kuratórium elnöke, Nógrádi György – tudta meg a Direkt36.

Az érintettek megerősítették az oknyomozó portálnak az értesülést, de nem akartak részletesen nyilatkozni. Többen utaltak viszont arra, hogy a döntésükben szerepet játszott, hogy a Direkt36 feltárta: a kormányközeli politikaelemző intézetnél a vezetőség szívesen költötte a közpénzt például luxusutazásokra, az igazgató egyre magasabb fizetésére, drága tárgyakra, pr-szerződésekre. Többen hangsúlyozták, hogy már nem állnak kapcsolatban Antall Péter igazgatóval (a néhai miniszterelnök fiával).

A Direkt36 még májusban írta meg, hogy tíz év alatt több mint négymilliárd forinttal támogatta a kormány az Antall József Tudásközpont nevű alapítványt, amelynek vezetője Antall Péter, a néhai miniszterelnök fia. A pénzből jutott luxusutakra, valamint bruttó 4,6 millió forintos fizetésre is.