Lesöpörte a Fidesz, hogy segítsék a bajban lévőket Hajdúdorogon

Lesöpörte a Fidesz, hogy segítsék a bajban lévőket Hajdúdorogon

Ujhelyi István

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az önkormányzatok figyelmébe ajánlotta az Esély-kupon helyi szintű bevezetését Ujhelyi István, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselője szombati online sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus azt mondta, a kormány „lesöpörte az asztalról” a kupon bevezetéséről szóló javaslatát. Talán ennek ellenére lesz néhány település, ahol elgondolkodnak a kupon bevezetéséről, hogy helyi szinten néhány száz vagy néhány ezer családnak kicsit könnyebbé tegyék azt a küzdelmet, amelyet az elszálló infláció, az árak és a rezsiköltségek növekedése miatt el kell viselniük – tette hozzá.

Ujhelyi István felidézte, hogy három hónappal ezelőtt tett javaslatot az Esély-kupon bevezetésére, ez havi 20 ezer forintot jelentene egy elektronikus kártyára feltöltve. Az összeget az emberek kizárólag élelmiszerek és a napi megélhetéshez szükséges termékek, például gyógyszer vásárlására fordíthatnák.

Kiemelte: javaslatát a kormány nem fogadta el, pedig ma már látható, hogy egyre nehezebb a családok megélhetése. A „vágtázó infláció” mellett „egy őrülten elszálló” rezsiköltségekkel sújtott őszre felkészülve, adóemelésekkel, megszorításokkal a legkiszolgáltatottabb családok terhei kezelhetetlenné nőnek – fogalmazott az ellenzéki politikus. Az állam feladata lenne, hogy segítse a magyar családokat, de ha nem teszi meg, akkor érdemes körbenézni az önkormányzatoknál – fűzte hozzá.

Csige Tamás, Hajdúdorog szocialista önkormányzati képviselője elmondta, a júliusi képviselő-testületi ülésen javasolta, hogy – a gazdaság helyzetétől függően – városuk a közfoglalkoztatottak és a 70 éven felüliek számára vezesse be az Esély-kupont, felvetését azonban a fideszes többségű képviselő-testület nem támogatta. Megjegyezte: Székesfehérvár kormánypárti polgármestere hasonló kezdeményezést készít elő, ami azt mutatja, hogy a probléma nem pártfüggő.

(MTI)

 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.